Папа Франциск се обърна с хриптящ глас и ограничи говоренето си на

...
Папа Франциск се обърна с хриптящ глас и ограничи говоренето си на
Коментари Харесай

Папата обяви, че все още не се чувства добре, но проведе обща аудиенция

Папа Франциск се обърна с хриптящ глас и ограничи говоренето си на постоянната обща аудиенция в сряда, ден откакто анулира пътуването си до срещата на върха за климата COP28 в Дубай заради здравословни проблеми, предава Ройтерс.

" Скъпи братя и сестри, положително утро и добре пристигнали ", сподели 86-годишният понтифик на седмичната си визита, извършена на закрито в зала " Павел VI " във Ватикана.

Той сподели, че асистент ще прочете главния му текст на негово място, " защото към момента не съм добре с този грип и (моят) глас не е прекрасен ".

Във вторник Ватикана сподели, че папа Франциск няма да организира плануваното си тридневно пътешестване до Дубай, започващо в петък, по лекарски рекомендации.

" Въпреки че общото клинично положение на Светия отец се е подобрило във връзка с грипа и възпалението на дихателните пътища, лекарите са помолили папата да не пътува ", се споделя в изказване.

Папа Франциск, който има проблеми с ходенето заради заболяване на коляното и от време на време употребява инвалидна количка, пристигна на аудиенцията си в сряда вървешком, подпомаган от бастун.

Той беше посрещнат в препълнената зала с овации и викания " Viva il papa " ( " Да живее папата " ).

Главата на римокатолическата черква се възстановява от грип и инфектиране на белите дробове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР